MEEST GESTELDE VRAGEN

Coronamaatregelen:
Neem tijdens de Dorpsquiz Eemnes ten allen tijde de huidige coronamaatregelen in acht. Kijk hiervoor op de site van het RIVM of klik HIER

Zijn er dit jaar ook buitenopdrachten?
Er zijn een aantal opdrachten die je buiten moet doen, maar die prima kunnen in je eigen tuin of op je balkon. Als de Coronamaatregelen het toelaten zijn er ook opdrachten bij externe locaties.

Kan alleen de teamcaptain de antwoorden inleveren?
Alleen de teamcaptain krijgt de link naar de Google form toegezonden en moet deze invullen.

Hebben we speciale computerprogramma’s nodig?
Er moeten foto’s en filmpjes gemaakt worden. Daar heb je niet per se programma’s voor nodig, maar dat kan wel makkelijk zijn. Vaak zijn er gratis online programma’s te vinden die kunnen doen wat we vragen.

Hebben wij een printer nodig?
De vragen worden als PDF-bestand beschikbaar gesteld. Printen is niet nodig. Dat zou zonde zijn van papier en inkt. Er zitten wellicht een paar vragen in de quiz waarbij printen nodig of handig is. Print dan alleen deze bladen uit.

Moeten we een Google-account hebben?
Ja, voor het uploaden van bestanden heb je een Google-account nodig. Hiervoor kun je ook een willekeurig e-mail adres voor gebruiken of voor aanmaken. Meer informatie: HIER

Kunnen we tussendoor opslaan en wijzigen?
Wij gaan werken met Google forms. Hierin zijn mogelijkheden om tussendoor op te slaan en wijzigingen aan te brengen. Let wel op dit niet geldt voor filmpjes en foto’s die je instuurt. Lees goed de instructies door die we aan het begin van het formulier hebben staan.

Is er een prijsuitreiking?
Er zal wel een prijsuitreiking plaatsvinden. Hoe we dat precies gaan doen is nu nog niet bekend. Dit zal ook afhangen van de richtlijnen van het RIVM op dat moment.

Groepsfoto maken? Hoe doen we dat nu?
Ieder team dient een groepsfoto te maken. Omdat teams niet bij elkaar op dezelfde locatie mogen zitten, moet er een fotocollage worden gemaakt. Deze groepsfoto moet uiterlijk op 3 mei mee ingeleverd worden bij de antwoorden van de quiz. Hiervoor zal er plaats zijn in het antwoordenvel. De bestandsnaam moet als volgt worden gegeven:
“teamfoto-teamnummer”, dus bijvoorbeeld “teamfoto-035.jpg”. Het juist inleveren van deze foto levert natuurlijk punten op.

Waarvoor moeten het meegeleverde logo gebruiken?
Het logo dat jullie ontvangen, gebruiken we typisch voor verschillende doeleinden. Belangrijkste doeleinden:
– Het logo MOET in de filmpjes voorkomen.
– Het logo MOET op de foto’s te zien zijn.

Hoe moet ik video’s/filmpjes opsturen?
Deze kunnen toegevoegd worden in het formulier. 
Let op, je kunt een video of foto maar 1 keer uploaden in het formulier!
Geef je bestanden de volgende naam; teamnummer-teamnaam (wil je ons echt helpen, zet dan ook het vraagnummer erbij). Bijvoorbeeld: foto inleveren als teamnummer 55 teamnaam ABCDEF op vraag 2 =  055 ABCDEF 2.jpg
Mocht het niet lukken om via google forms de filmpjes bij ons te krijgen, gebruik dan WETRANSFER om de filmpjes naar ons te versturen. Let op dat je wel teamnummer en teamnaam vermeld (wil je ons echt helpen, zet dan ook het vraagnummer erbij).

In welk formaat moet ik de video’s aanleveren?
WebM, MPEG4, MOV, AVI, WMV, FLV

In welk formaat moet ik de foto’s aanleveren?
.JPEG, .PNG, .GIF, .BMP, .TIFF

Hoe komen we aan het vragen/opdrachten?
Op 27 april, om stipt  12.00 uur  zal de Eemnesser Dorpsquiz van start gaan. De teamcaptains ontvangen een mail met daarin de link naar de vragen. Elke week zal er een eindtijd aan de quiz zitten.

Wanneer lever ik mij vragen in?
In principe heb je voor elke vragenronde een week de tijd om alles op te lossen. Bij doe opdrachten kan een het zijn dat er een afwijkende datum wordt opgegeven (lezen dus!). Voorbeeld: op dinsdag 27-04-2021 ontvangen je de vragen, deze dienen dan uiterlijk maandag 03-05-2021 om 23.59.59 uur in ons bezit te zijn.

Heeft u nog andere vragen?
Stuur een email naar feestcomite-eemnes