Programma straatfestival 2023

Op zowel de Kerkstraat, Wakkerendijk en Evenemententerrein zal het weer gaan bruisen met kunst, cultuur, cabaret en muziek. Hierbij het volledige programma:

LocatieAanvang Voorstelling
EVENEMENTENTERREIN10.30-14.30 uurFiets je schilderij
11.00 uurDanscompagnie
12.00 uurWillem Goochel
13:00 uurWillem Goochel
14:00 uurWillem Goochel
WAKKERENDIJK/FEESTCOMITÉ BAR EN PODIUM11.00 uur
Parti o Que
11.45 uurActic Airlines
12.15 uurDeo et Arti
12.30 uurParti o Que
13.00 uurDeo et Arti
13.45 uurDeo et Arti
13.45 uurActic Airlines
14.00 uurDJ Tije en Yesz
KERKSTRAAT12.30 uur
Actic Airlines
13.00 uur
Mannenkoor de Speuit
13.45 uurParti o Que
14.30 uur
Mannenkoor de Speuit
16.00uur
CoverUp
HET OUDE RAADHUIS09.30 uurAubade
14.00 uurDJ KANSLOOS

FIETS JE EIGEN SCHILDERIJ
Speciaal voor de kids. Neem plaats, trap op de pedalen, kies je kleuren en zie hoe deze zich mengen en jouw eigen schilderij ontstaat. Trap sneller of langzamer op de pedalen, elke keer is het weer anders. Het drogen van je schilderij doe je op de droogfiets en vervolgens neem je je eigen kunstwerk mee nar huis mee naar huis. Geen vieze handen en kleren, lekker interactief en sportief. Geschikt voor iedereen vanaf 2 jaar oud.
10.30 – 14.30 Evenemententerrein

PART O QUE
Waar is het feestje? Bijzondere en kleurrijke, acrobatische, fantastisch gevederde steltenact op springstelten met spectaculaire sprongen.
11.00 en 12.30 Wakkerendijk
13.45 Kerkstraat

VLIEG MEE MET ACTIC AIRLINES!
Met Actic Airlines wordt het publiek op humoristische wijze van A naar B gebracht. Een piloot in kostuum, vergezeld van een stewardess begeleiden de vlucht. Alle mogelijk vliegtuigclichés die men kan bedenken zullen in deze act de revue passeren. Tickets zijn geldig voor de business of economy class. Zowel voor alle reizigers als voor alle toeschouwers op de grond is Actic Airlines een ware belevenis!
11.45 en 13.45 Wakkerendijk
12.30 Kerkstraat

WILLEM GOOCHEL
Goochelaar Willem Goochel laat zich tijdens zijn werk graag op zijn vingervlugge vingers kijken. Hij doet niets liever. Hij komt bij de gasten aan tafel terwijl het evenement gewoon doorgaat. Voor vijf tot tien minuten vertoont hij zijn verbluffende goocheltrucs om vervolgens weer nieuwe slachtoffers te zoeken. “Bel slachtofferhulp! Want ik ga nieuwe slachtoffers zoeken”. Met deze woorden laat hij zijn toeschouwers in totale verwondering achter en trekt verder door de massa. Dat doet hij overigens met veel plezier.
12.00, 13.00 en 14.00 Evenemententerrein

DEO ET ARTI
Ook dit jaar zal onze eigen toneelvereniging Deo et Arti weer acte de présence geven tijdens Koningsdag. Op originele en eigenwijze wijze zullen zij onverwacht op straat opduiken. Dit zal gebeuren drie keer tussen 12.00 en 14.00 uur op de hoek Wakkerendijk-De Waag of ergens anders. Je weet het niet…..
12.15 – 13.00 – 13.45 Wakkerendijk

MANNENKOOR ‘DE SPEUIT’
Mannenkoor ‘De Speuit’ is voortgekomen uit de brandweer in Laren. Ze bestaan nu 6 jaar en naast zeemansliederen zingen zij ook populaire Engelse en Ierse liedjes. Ze treden regelmatig op in Laren en omgeving en moedigen het publiek aan met hen mee te zingen. U zult merken dat zingen vrolijk maakt en dat is precies wat zij beogen met onze optredens.
13.00 en 14.30 Kerkstraat

YESZ & DJ THIJE
Afwisselend zullen DJ Tije en de band Yesz elkaar afwisselen. Yesz is een energieke band die Koningsdag omtovert tot een feestje. Van reggae, soul, muziek uit de 60s tot Nederlandstalig, voor iedereen is er wat wils en ook dit jaar kunnen de voetjes weer flink van de vloer op de Wakkerendijk.
14.00 Wakkerendijk ter hoogte van de Waag

DJ KANSLOOS (met Martin Warmerdam)
Na Koningsnacht is het wederom groot feest op Koningsdag zelf. De oude bekende Joost Gijzel (DJ ‘Kansloos’), verzorgt dan een spetterend optreden, samen met zanger Martin Warmerdam. Dit staat garant voor een muziekbeleving uit de 80’s, de 90’s en heerlijke club – en feestmuziek. Het wordt ouderwets genieten. Zoals gebruikelijk staat het team van Het Oude Raadhuis weer paraat voor de hapjes en drankjes. Dit mag je echt niet missen!
14.00 Het Oude Raadhuis

COVERUP
Koningsdag is niet compleet zonder een royal performance van CoverUp. Met de laatste hits en de beste classics weten de mannen en vrouw van CoverUp het feest op de Kerkstraat past echt te vieren! Laat je gaan, dans mee en maak deze Koningsdag onvergetelijke herinneringen met de feestband van Eemnes. CoverUp is te gast op Koningsdag en wat een leuke gasten zijn dat!
16.00 Kerkstraat

Alle voorstellingen en tijden zijn onder voorbehoud