EK Gewichttrekken

Zaterdag 9 september
14:30 – 17:00

EK Gewichttrekken

Touwtrekken in twee teams kennen we allemaal. Deze feestweek doen we het anders: geen twee teams, maar 1 team, niet buiten, maar binnen, niet op de grond maar op niveau en geen lompe kracht maar pure techniek. Oftewel, we gaan EK (Eemnesser Kampioenschappen) Gewichttrekken! Nu nog vooral bekend in het Oosten van Nederland, maar wij trekken deze sport nu naar Eemnes.

Ook getrainde touwtrekteams nodigen we uit om hun krachten te tonen in Eemnes (in een speciale klasse), dus dit belooft een geweldig spektakel te worden, voor deelnemers en voor toeschouwers!

Bij gewichttrekken ga je aan/in de bak met een team van 4 man/vrouw om vervolgens een gewicht omhoog te trekken totdat de bel wordt geraakt en het lampje brandt. Welk team trekt het meeste gewicht omhoog? Nog geen beeld bij? Check onze socials, daar vind je een mooi filmpje met belangrijke tips om je goed voor te bereiden.

Teams bestaan uit 4 personen. Je kunt je opgeven in onderstaande categorieën

  • Jeugd (15-18 jaar, dit mag in een combi van meisjes en jongens)
  • Vrouwen
  • Mannen getraind
  • Mannen ongetraind

Deelname: gratis

Touwtrekvereniging ‘t Touwtje gaat helemaal los op het EK Gewichttrekken. Ze schenken de winnaar in elke klasse een extra prijs in de vorm van consumptiebonnen. Als dat geen reden is om mee te doen…… Inschrijven kan via Inschrijfformulier EK Gewichttrekken 

Deelname is op eigen risico. Stichting Feestcomité Eemnes is niet aansprakelijk voor opgelopen lichamelijke letselschade van als gevolg van deelname aan dit evenement.

Naast al deze serieuze regels ziet de organisatie toe op een gezellige competitie. Moge het beste team winnen!!