De in de rij staan Etiquette

Wachtrijen zijn iets wat we de hele tijd ervaren. Het maakt niet uit of je naar een supermarkt gaat, een dokter bezoekt, op het vliegveld wacht of kaartjes voor een evenement van het Feestcomité probeert te bemachtigen; je ervaart wachtrijen. Hoewel in de rij staan zo gewoon is, vergeten mensen nog steeds de juiste etiquette ervan. En in de rij staan etiquette is erg belangrijk,

Laten we daarom beginnen met de eerste regel van De in de rij staan Etiquette.

REGEL 1 – Sla de rij niet over

Noem het wat je wilt – rijspringen, wachtrijspringen, of het overslaan van de rij – het feit is dat niemand het leuk vindt. Je zou het bijna een sociaal taboe kunnen noemen. Toch hebben mensen nog steeds de neiging om het te doen. Sommigen slaan door in de rij dankzij, zoals Ringo Starr zou zeggen, “een beetje hulp van mijn vrienden”. Een persoon die al in een rij stond, liet iemand er tussen, zonder rekening te houden met mensen die achter stonden.

Zoals we op school hebben geleerd, is er echter voor elke actie een gelijke en tegenovergestelde reactie. Als u van plan bent om in de nabije toekomst in de rij te springen, verwacht dan wat tegenstand. Gemiddelde wachtrijhouders hebben 54% kans om bezwaar te maken tegen iemand die zich ingeeft. Wanneer het aantal wachtrijspringers naar twee springt, stijgt de kans op bezwaar tot 91,3%! Hoe je het ook bekijkt, het kom op het volgende neer: sla de rij niet over en sluit altijd netjes achteraan wanneer je aankomt, ongeacht waar je vrienden staan!

REGEL 2 – Respecteer andere mensen

Een belangrijk ding om te beseffen is dat je niet de enige persoon in de rij bent (tenzij je dat letterlijk bent). Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar hé, zelfs voor de hand liggende dingen moeten van tijd tot tijd worden gespeld. Het is behoorlijk irritant als een persoon achter je in je oor praat alsof het hun eigendom is. Het wachten is op zichzelf al vervelend zoals het is. Met een luidruchtig en verstorend persoon achter je, hebben we een snel recept voor een ramp.

REGEL 3 – Let op de persoonlijke ruimte

Een ander ding waar je je bewust van moet zijn, is persoonlijke ruimte. Je hoeft niet zo dicht bij anderen te staan dat ze je kunnen voelen ademen. Kijk, het is heel simpel: het binnenvallen van andermans ruimte zal het wachten niet makkelijker maken. Integendeel, zulke kleine irritaties zullen de reeds aanwezige spanning zeker doen escaleren. Houd rekening met anderen en laat wat ruimte tussen jou en andere mensen. Studies tonen aan dat 20 -45 cm is wat mensen over het algemeen beschouwen als hun persoonlijke ruimte. Het is het beste om voorzichtig te zijn, natuurlijk. Een kleine aanpassing naar de huidige tijd is; houd 1.5 meter afstand!

REGEL 4 – Houd je woede onder controle

Uit de minder bekende passage van de Bijbel: Sta zo dicht bij anderen als je zou willen dat ze voor je staan.

We snappen het, we zijn er allemaal geweest. Woede is een zeer menselijke reactie, vooral als je al op één plek staat voor God weet hoe lang. Tegelijkertijd is het wegnemen van je frustratie over andere slachtoffers niet de manier om het te doen. Stel jezelf de vraag: zou jij het leuk vinden om uitgescholden te worden? Waarschijnlijk niet. Wees geduldig. Informeer de persoon die verantwoordelijk is voor het in de rij staan over uw probleem en kijk of ze er iets aan kunnen doen.