Blaaskwintet Windkracht 12

Zondag 17 september
11.00 – 12.00

Blaaskwintet Windkracht 12  

Blaaskwintet Windkracht 12 is een enthousiast muzikaal ensemble waarvan het merendeel bestaat uit professionals dat elkaar heeft leren kennen tijdens diverse projecten. In juni van dit jaar hebben alle leden nog hun steentje bijgedragen aan het benefietconcert voor Oekraïense musici in samenwerking met het Scarbo Pianisten Collectief in Amersfoort. Behalve uit laatst genoemde stad komen de andere leden uit Haarlem, Amsterdam, Utrecht en Almere.  

Er zijn maar weinig bezettingen die qua veelzijdigheid kunnen tippen aan het blaaskwintet. Met de bezetting van fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot, heeft deze samenstelling een enorm compositorisch kleurenpalet te bieden. Het blaaskwintet, van oorsprong geworteld in de blazersgroepen uit de klassieke tijd, heeft daardoor een grote bron van inspiratie gevormd voor een keur aan componisten.

Windkracht 12 zal bekende en minder bekende stukken uit verschillende tijdsperioden spelen waaronder de Ouverture uit de Barbier van Sevilla Gioachino Rossini (1782), het blaaskwintet van Gustav Holst (1903) maar ook werk van eigen bodem, Notes for five van de Fries Feike van Tuinen, gecomponeerd tijdens de lockdown in verband met corona.  

Eva-Maria Schuster – Fluit
Harm Meier – Hobo
Renée Weder – Klarinet
Ietsje Bontekoe – Hoorn
Dennis Claasen – Fagot