Allegorische Optocht

Zaterdag 16 september
11.00 – 13.00 uur


Allegorische Optocht

De al zo oude en altijd leuke allegorische optocht wordt ook dit jaar ongetwijfeld weer een bonte stoet van praalwagens, fietsers en wandelaars begeleid door de muzikale klanken van MCC. We starten bij de Jonge Jaapeweg. Vervolgens trekt de stoet via de Wakkerendijk, langs de tent, richting de Laarderweg. We eindigen weer bij de feesttent. Daar zal om 15:00 uur de prijsuitreiking zijn.

Prijzen zijn te verdienen in de categorieën: kinderen, lopend/fietsend, kleine wagens en grote wagens. Iedereen kan meedoen, graag zelfs! De optocht heeft een rijke traditie waarbij onderwerpen worden uitgebeeld die betrekking hebben op het thema ‘Eemnes op z’n kop’ of die van culturele, maatschappelijke, actuele of politieke aard zijn. De jury zal daarbij extra letten op originaliteit en op de interactie met het publiek. Na de optocht nodigen we alle Eemnessers van harte uit in de feesttent om gezellig na te kletsen onder het genot van een drankje en muziek.

Neem voor deelname de onderstaande voorwaarden in acht:
– Bestuurders van voertuigen moeten een kopie van een geldige WA-verzekering overleggen
– Deelnemers onder de 12 jaar mogen alleen meedoen onder begeleiding van een volwassene
– Geen drankmisbruik
– Geen gasflessen aan boord
– Geen open vuur zoals een vuurkorf op barbecue
– Deelname is op eigen risico
– Voertuigen getrokken door paarden zijn niet toegestaan
– Ruiter te paard is niet toegestaan

Deelname: Gratis en op eigen risico

Opgeven:
Via het inschrijfformulier of daar ter plekke.
Verzamelen om 10:00 uur halverwege de Jonge Jaapeweg. Komt u met een grote praalwagen, rijd dan aan via de Zuid Ervenweg.