TEGELWIJSHEDEN

TEGELWIJSHEDEN

Om Eemnes alvast in de stemming te brengen voor de feestweek, willen we graag de traditie van de eerdere tuintaferelen vasthouden. In plaats van gevelgedichten kiezen we deze editie voor TEGELWIJSHEDEN over hoe buitengewoon Eemnes is. Het is de bedoeling dat elke deelnemer een tegelwijsheid verzint of opzoekt, dat enigszins te maken heeft met het thema. Het mag overal over gaan; het mag mooi, inspirerend, ontroerend, vrolijk, serieus of grappig zijn zolang er enigszins een relatie bestaat met het thema. Zelfgeschreven of goed gejat (met bronvermelding), alles mag!

Deel de wijsheid met Eemnes en plaats deze in uw voortuin of aan uw gevel. Het mag een klein bordje zijn of de volledige gevel beslaan.

Het Feestcomité heeft een officiële jury samengesteld en deze gevraagd om de tegelwijsheden te beoordelen. De jury zal vooral letten op originaliteit, daarom worden zelfgeschreven wijsheden hoog gewaardeerd. Relativering, een knipoog naar een actualiteit, humor of een mooie vergelijking kunnen een goed  uitgangspunt zijn voor een wijsheid. De beste drie wijsheden zullen worden bekroond!

Het Feestcomité hoopt dat Eemnes vanaf eind augustus weer vol zal hangen met mooie wijsheden. Doet u ook mee?

Wilt u in aanmerking komen voor de prijzen, dan mailt u uw naam en adres inclusief de foto van de tekst (en bron) van uw wijsheid voor 10 september  aan info@feestcomite-eemnes.nl o.v.v. Tegelwijsheden. De prijsuitreiking is zaterdagmiddag 14 september in de feesttent (zie de feestkrant voor tijden).