KORTENKLEINKUNST FESTIVAL

Woensdag 8 september  19.00 – 22.00

Tijdens het Festival, op woensdag 8 september, ziet u als bezoeker drie verschillende voorstellingen op drie (van de zes) bijzondere locaties rondom het evenemententerrein in Eemnes. U kunt kiezen uit verschillende passe-partouts, waarop diverse combinaties van artiesten staan (KLIK OP AFBEELDING LINKERKANT). Bij het kopen van het passe-partout beslist u dus naar welke voorstellingen u gaat. Dit jaar is weer een bont gezelschap aan artiesten vastgelegd. Denk aan humor, denk aan muziek, denk aan mooie verhalen.

De avond start om ca. 19.15 met een korte uitleg over het Kortenkleinkunst Festival. Vervolgens wordt het publiek in groepen begeleid naar de locatie, waar het om 19.30, 20.30 en 21.30 een voorstelling ziet. Elke voorstelling duurt een half uur. In het tussenliggende half uur is er tijd om te wisselen van locatie.

Kaarten zijn verkrijgbaar à €17,50 p.stk.

HELAAS IS MANON OSSEVOORT VERHINDERD, HIERVOOR IN PLAATS TREEDT NATHALIE BAARTMAN OP.

DE ARTIESTEN

CLEAN PETE
Clean Pete is een Nederlands popduo bestaande uit cello, gitaar en tweestemmige zang van de tweelingzussen Loes en Renée Wijnhoven. Samen brachten ze vier Nederlandstalige albums uit bij Excelsior Recordings. Het ene album is meer gericht op de poppodia en festivals (Down The Rabbit Hole, Into The Great Wide Open), het andere album is meer geschikt voor het theater (De Parade, Oerol). Afgelopen jaar namen ze met hun vaste partner in crime Anne Soldaat hertaalde lievelingsliedjes op. Het resulteerde in de cd “Er is mij verteld”. De bezetting en invulling van Clean Pete wisselt nogal eens, maar Loes en Renée bepalen als één front de koers.

THE WANDERERS
Rock ’n Roll band The Wanderers speelt ‘golden oldies’ uit de fifties en vroege sixties; rock ’n roll, maar ook teenybopper bubblegumpop. De band bestaat uit zanger/gitarist Maarten Teekens, gitarist Ron Smith, contrabassist Johan Struik en drummer Marc Burger. Met een overduidelijke liefde voor het tijdperk, brengt de band muziek van Buddy Holly, Dion, Bob Darin en natuurlijk Elvis Presley. Van swingende Rock ’n Roll tot zoete liefdesliedjes, alles komt voorbij!

NATHALIE BAARTMAN 
‘Breek’ is een subtiel-hilarische voorstelling over kwetsbaarheid en het ongemak van stilte. Alles op het randje van de gekte. Ze zei: “Neem een ‘breek’, joh. Dat kan hier op de stoeptegel. Hier heb je een hapje gefrituurde sprinkhaan. Verstil de gewoonte, troost die vreemdeling en luister. Het jeukt in je hoofd naar ongehoorde stemmen. Het varken knort je. Laat het barsten en regenen. Druppel en huppel. Breek die hartkorst en gooi je telefoon in het hooi. Bladder af en adem weer.”  Nathalie Baartman is cabaretier en trekt sinds 2006 langs de Nederlandse theaters. Daarnaast schrijft ze ook columns voor de zondagskrant van De Twentsche Courant/Tubantia en is de eerste reeks van deze columns in boekvorm verschenen in ‘Ik heb iets met prutsers’. Tevens is Nathalie gastcolumniste van theatertijdschrift TM. 

LONNEKE DORT – Allemaal of niemand
De op het eerste gezicht zo vriendelijke Lonneke Dort slaat een akkoord aan en trekt u mee in een wereld vol gevaar. Hoewel Lonneke dolgraag ja wil zeggen, zegt ze meestal nee. Ze speelt graag het spel en verlangt ernaar deel uit te maken van een groter geheel, maar kan zich moeilijk vinden in de spelregels. En toch was ze een volle week te zien in De Slimste Mens…
Een nieuw programma dat ruimte geeft aan alle grillige, schurende en geestige observaties van de cabaretière met een gezonde dosis bluf waarin één ding zeker is: als we gaan, dan gaan we met z’n allen. ‘Dort heeft maar weinig nodig om je haar zwartgallige wereld in te trekken. En wat belangrijker is: het voelt helemaal echt wat ze doet’. (Parool)
“Bij de droogkomische Lonneke Dort zag de jury ‘sterke liedjes die taalvaardigheid laten horen en die kleine verrassingen in petto hebben’. Dort begeleidt die woorden met gortdroge mimiek, een opgetrokken wenkbrauw en soms met een blik waar je even in blijft hangen.” (NRC)
‘De AKF jury prees Dort om haar sterke teksten en intrigerende persoonlijkheid. Er gaat een heerlijk soort gevaar van haar uit. Ze heeft een geheel eigen stijl. Haar grove, behoorlijk cynische teksten zijn de ene keer grappig – zoals in een aanklacht tegen extraverte mensen – en de andere keer indringend – zoals in een lied over vluchtelingen.’ (Theaterkrant)

PIETER VERELST
Pieter Verelst won in 2015 met Mijn broer en ik zowel de juryprijs als de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival en een jaar later zowel de juryprijs als de persoonlijkheidsprijs op het befaamde Camerettenfestival in Rotterdam. In de herfst van 2017 werd Mijn broer en ik een avondvullende cabaretvoorstelling. Intussen tourt deze Vlaming met zijn tweede solo Amai. Naast cabaretier is Pieter Verelst ook vlogger en speelde hij zeer diverse rollen in toneelstukken en muziektheaterproducties. Ongetwijfeld zal ook zijn nieuwe programma, waarvan hij deze avond een try-out speelt, vol zitten met zijn typische, vaak absurde humor en muzikale vondsten.

HARMSEN & BOOM – Het is een gave
Sommige liedjes móeten gemaakt worden en dat bewijzen Marcel en Izak in hun muzikale voostelling Het is een gave. Hun recente gelijknamige album bevat 21 liedjes variërend van poëtisch tot cabaretesk en waarvan enkele al op de radio te horen zijn geweest. Als de Aimabele Schoften, met Ferdinand Biesheuvel, toeren zij momenteel door het land met hun succesvolle Wijncabaret. Het is een gave is een liedjesprogramma met een bite. Waar mogelijk wordt opgetreden met een extra muzikant. “Het zijn gelukkig geen wijvenliedjes”.
“Er valt een hoop te genieten.”
“Hier was ik nou echt aan toe.”
“Ik dacht eigenlijk dat ik niet zo van de liedjes was…”

Dit evenement kan alleen plaatsvinden als we ons conformeren aan de geldende coronamaatregelen. Dit houdt in dat wij zullen vragen naar en controleren op een coronatoegangsbewijs. Voor het betreden van de locaties heeft u nodig:

een vaccinatiebewijs; of
een herstelbewijs; of
een negatieve testuitslag via testen voor toegang.

Om e.e.a. makkelijk te laten verlopen adviseren wij u de CoronaCheck-app te installeren via  https://coronacheck.nl/nl/