Fotowedstrijd Natuurlijk Eemnes

Om alvast in de stemming te komen voor de komende feestweek in september organiseerde het feestcomité Eemnes een fotowedstrijd met als thema ‘Natuurlijk Eemnes’. Deelname stond open voor alle inwoners van Eemnes. Tijdens de feestweek versieren de mooiste inzendingen de wanden van de feesttent en bovendien ontvangt de winnaar een bijzondere prijs.

De Eemnesser feestweek (van 11 t/m 20 september 2015) staat in het teken van de prachtige natuur van Eemnes. Het feestcomité zocht daarom naar dat ene unieke beeld dat die schoonheid het beste laat zien. De polder blijkt steeds een onuitputtelijke inspiratiebron voor veel fotografen, maar net zo goed kan dat kleine mereltje in de achtertuin het mooiste plaatje opleveren. Afgelopen zomer zijn er daarbij bijna honderd prachtige, in Eemnes gemaakte, natuurfoto’s ingestuurd.

De inzendtermijn is inmiddels gesloten en de jury is op dit moment in beraad. De tien mooiste foto’s zullen de wanden van de feesttent sieren. De maker van de mooiste foto wint zijn eigen foto in groot formaat, de rest van de foto’s zal op de laatste zondag tijdens de veiling onder de hamer gaan.

De deskundige jury bestaat uit de twee bekendste fotografen van Eemnes; nieuwsfotograaf Caspar Huurdeman en de huisfotograaf van het feestcomité Peter Wonder.

De foto’s zijn tijdens de openingstijden van de feesttent te bezichtigen voor publiek.